Blott til lyst? Herregårder i sosiale medier

av

Er din gård på Facebook? Twitres det om arrangementer, restaureringsprosjekter eller haveanlegg? Legger du ut videoer på YouTube?

Det er mye snakk om sosiale medier om dagen. Mange der ut tenker nok på museums- og kulturminnesektoren som litt gammeldags. Vi forvalter gamle bygninger, samlinger som støver ned og mange føler nok at vi tilhører en helt annen verden enn den moderne – den som leves på Facebook og Twitter.

Så da er vi kanskje ikke å finne på alle disse nye sosiale mediene? Hvordan står det faktisk til med oss, sånn sett? Sekretæren har gjort et raskt søk, og funnet at nettverkets medlemmer faktisk er på Facebook! Og ikke nok med det, vi er ganske aktive der også. 

Herregårdsmuseene er der det skjer, ikke bare der det skjedde. Med alle de sosiale mediene gis muligheter i en moderne virkelighet. Ikke minst treffer man publikum på nye og direkte måter. Nå kan vi treffe dem rett hjem i sofaen og gi dem informasjonen vi ønsker de skal få – der de er. Så gjenstår bare utfordringen med å dem derfra og til museene våre, men det er en utfordring vi skal ta! 

Klikk deg inn og lik et herregårdsmuseeum på Facebook du også:

Ringve ; Oslo ladegård ; Elingaard ; Eidsvoll 1814 ; Fossesholm ; Sveinhaug gård ; Drammens museum ; Bymuseet Bergen – Damsgård ; Bogstad gård ; Hafslund hovedgård ; Gimle gård ; Baroniet Rosendal ; Rød herregård ;  

 

 

 

 

PrintFriendly and PDF

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *